1294404347_1.jpg1294404365_2.jpg1294404365_3.jpg

STEDENTRIP Valencia: CULTUUR & STRAND!

Valencia; dé stedentrip bestemming in opkomst en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Lonely Planet zette de gezellige Sinaasappelstad op de vijfde plaats van hun Citytrip Top #10. Valencia heeft dan ook alles: een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea, stadsparken en stadsstranden en vele goede tapas- en paellarestaurants. Ook voor kinderen is Valencia een leuke vakantie bestemming; bezoek met hen de dierentuin, het Turia Park en het Oceanografic aquarium.

maart 2011: tijd voor Fallas in Valencia

Hét hoogtepunt voor de Valencianen is elk jaar weer het grootste stadsfeest Las Fallas, dat in maart gehouden wordt en maar liefst 2 weken duurt. En het is nu weer bijna zover; één van de grootste feesten van Spanje staat op het punt van beginnen. Op 27 februari wordt er vroeg in de ochtend vuurwerk afgestoken om iedereen wakker te maken, en kan het feest beginnen.

Fallas ValenciaFallas is een feest dat zijn oorsprong kent in het vieren van de lente, en werd al in de middeleeuwen gevierd. Timmermannen staken hout in de brand om te vieren dat ze geen kaarslicht meer nodig hadden om 's avonds te kunnen werken. Tegenwoordig zijn de planken vervangen door de bekende poppen en figuren van papier marché. Deze poppen zijn vaak gerelateerd aan bekende gebeurtenissen van het afgelopen jaar, of personnen die dat jaar in de publiciteit hebben gestaan. Zo waren er in eerdere edities poppen van Shrek en George Bush te bewonderen tijdens Las Fallas. Deze poppen zijn soms wel tien meter hoog.

Elk jaar komen honderdduizenden Spanjaarden en toeristen af op de Fallas, en Valencia is even het middelpunt van het land. Helaas worden deze poppen tijdens het feest van San José Fallas, op 19 maart, allemaal verbrand. Verder staat Las Fallas bekend om de enorme hoeveelheid  vuurwerk die de lucht in gaat. Mocht u in de gelegenheid zijn Valencia in maart te zoeken is dit feest zeker een aanrader! Het volledige programma van de Fallas kunt u hier lezen (Engels)

VALENCIA
Vlucht & Hotel

1294303874_expedia.gif
Voordelige pakketreizen Valencia met Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Valencia in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
de jong intra valencia
Een goedkope stedentrip Valencia met reisburo De Jong Intra. Klik hier ...

Valencia
Vliegtickets

vliegtickets.nl
De goedkoopste vliegtickets naar Valencia zoeken via Vliegtickets.nl. Klik hier ...
1294303874_expedia.gif
Van Nederland naar Valencia. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...
vliegwinkel.nl
Worldticketcenter biedt o.a. vliegtickets naar Valencia aan. Klik hier ...

Valencia
Hotels

1293710761_hotels.gif
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Valencia Klik hier ...
Booking Valencia Hotel
Vergelijk alle soorten hotel in Valencia; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
Expedia
Stedentrip Valencia hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...