1294404347_1.jpg1294404365_2.jpg1294404365_3.jpg

STEDENTRIP Valencia: CULTUUR & STRAND!

Valencia; dé stedentrip bestemming in opkomst en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Lonely Planet zette de gezellige Sinaasappelstad op de vijfde plaats van hun Citytrip Top #10. Valencia heeft dan ook alles: een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea, stadsparken en stadsstranden en vele goede tapas- en paellarestaurants. Ook voor kinderen is Valencia een leuke vakantie bestemming; bezoek met hen de dierentuin, het Turia Park en het Oceanografic aquarium.

OPENBAAR VERVOER EN TRANSPORT in VALENCIA

De stad laat zich het best te voet verkennen, maar voor wie liever niet te veel loopt of ook bezienswaardigheden buiten het oude centrum wil bezoeken is het openbaar vervoer uitstekend geregeld. Zo beschikt de stad over een redelijk Metro-netwerk, rijden er voldoende bussen is er een tramlijn. Met de trein kun je ook nog andere interessante Spaanse steden bezoeken.

De VLC Card (Valencia Tourist Card) die u voor één of meerdere dagen kunt kopen geeft u gratis bus- en metrovervoer, een korting bij diverse winkels, musea en restaurants. De kaarten van 1, 2 en 3 dagen kosten respectievelijk €15, €20 en €25, en worden verkocht bij de toeristeninformatie-bureaus. De VLC Kaart kunt u eenvoudig online te bestellen

Meer uitgebreide informatie over de Valencia Tourist Card leest u op deze pagina. Hier vindt u ook een overzicht van alle kortingen en gratis entrees die u met deze kaart krijgt. Ook het OV is dus kosteloos zolang uw kaart geldig is.


METRO IN VALENCIA

Het metronetwerk van Valencia, genaamd "MetroValencia" is niet erg groot. Het centrum van Valencia kunt u te voet verkennen, en de metro zult u doorgaans alleen gebruiken om van en naar het vliegveld te reizen (metro-lijnen 3 en 5 brengen u in een kwartier van het centrum naar de luchthaven van Valencia). De metro rijdt op werkdagen tussen 5:30 en middernacht. Let op afwijkende tijden in het weekend en op feestdagen. Kaartjes koopt u aan het loket of bij de automaat; een enkele reis kost 1,40€ (1 zone) 1,90€ (2 zones) 2,60€ (3 zones) of 3,60€ (4 zones). Als u veel met de metro denkt te reizen is de BonoMetro-pas een goede optie: u betaalt dan voor 10 metro-ritten 6,55€. Meer info op de website metrovalencia.es


BUSVERVOER IN VALENCIA

Buslijn 5 rijdt rondom het historische centrum en is bijzonder praktisch om de verschillende bezienswaardigheden van Valencia te bezoeken. Voor de nachtbrakers rijden er nachtbussen. Verder kunt u in de zomer makkelijk met de bus de verschillende stadsstranden bereiken. Hiervoor kunt u ook de tram nemen. Ook hier geldt dat als u denkt veel van de bus gebruik te gaan maken u beter een 10-rittenkaart kunt kopen: de BonoBus-kaart. U kunt trouwens ook met de bus van en naar het vliegveld; de rit met de Aero-Bus duurt 20 minuten. De reistijd is dus iets langer dan met de metro.


TRAMLIJNEN IN VALENCIA

De stranden van Valencia bereikt u het makkelijkst met de tram. De tram is eigenlijk onderdeel van het metro-newerk. Vanaf de Pont de Fusta bent u in 15 minuten op het strand van Valencia. De bekendste en mooiste stranden zijn Playa de Las Arenas (goede restaurants) en Malvarossa. Voor de tram maakt u gewoon gebruik van een metro-kaartje.


TAXI'S in valencia

De taxiprijzen zijn in Valencia betrekkelijk laag. Er worden drie verschillende tarieven gerekend: 1 voor ritjes overdag binnen de stadsgrenzen, 1 voor ritjes  's avonds binnen de stadsgrenzen en 1 voor ritten buiten Valencia. U kunt taxi's gewoon aanhouden door uw hand op te steken; een groen lampje betekent dat de taxi vrij is.
Een taxirit van het vliegveld naar het centrum kost ongeveer 20 tot 26 euro. Een fooi wordt ook door taxichauffeurs altijd zeer gewaardeerd.


TREINVERVOER ROND VALENCIA

Als u langere tijd in Valencia verblijft en graag een uitstapje maakt kunt u overwegen om per trein een andere stad te bezoeken. Valencia heeft uitstekende verbindingen met Barcelona, Alicante en Madrid. Sowieso is een bezoek aan het prachtige treinstation Estación del Norte zeer de moeite waard. Het andere treinstation van Valencia heet Estación del Cabañal; dit station kunt u overslaan. De site van de Spaanse Spoorwegen (RENFE) vindt u hier

Fietsen in Valencia

Een leuke manier om Valencia te verkennen is met de fiets. U kunt zelf een fiets huren, of mee gaan met een begeleide fietstour door Valencia. Organisatie Baja Bikes doet dit soort fietstochten, met Nederlandstalige gids. Reserveren kan via hun website Baja Bikes; betalen doet u pas bij aankomst bij de tour. Valencia is een stad die zich vrij goed leent om te fietsen. Meer info over de tours van Baja Bikes vindt u op fietsvakanties.net/baja-bikes. Fijne stedentrip gewenst in de sinaasappelstad.

VALENCIA
Vlucht & Hotel

1294303874_expedia.gif
Voordelige pakketreizen Valencia met Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Valencia in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
de jong intra valencia
Een goedkope stedentrip Valencia met reisburo De Jong Intra. Klik hier ...

Valencia
Vliegtickets

vliegtickets.nl
De goedkoopste vliegtickets naar Valencia zoeken via Vliegtickets.nl. Klik hier ...
1294303874_expedia.gif
Van Nederland naar Valencia. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...
vliegwinkel.nl
Worldticketcenter biedt o.a. vliegtickets naar Valencia aan. Klik hier ...

Valencia
Hotels

1293710761_hotels.gif
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Valencia Klik hier ...
Booking Valencia Hotel
Vergelijk alle soorten hotel in Valencia; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
Expedia
Stedentrip Valencia hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...