1294404347_1.jpg1294404365_2.jpg1294404365_3.jpg

STEDENTRIP Valencia: CULTUUR & STRAND!

Valencia; dé stedentrip bestemming in opkomst en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Lonely Planet zette de gezellige Sinaasappelstad op de vijfde plaats van hun Citytrip Top #10. Valencia heeft dan ook alles: een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea, stadsparken en stadsstranden en vele goede tapas- en paellarestaurants. Ook voor kinderen is Valencia een leuke vakantie bestemming; bezoek met hen de dierentuin, het Turia Park en het Oceanografic aquarium.

Het weer, klimaat en temperatuur in valencia

Valencia is typisch zo'n stedentrip bestemming die het je het hele jaar kunt bezoeken, hoewel het voorjaar en het najaar wel de prettigste periodes zijn. Spanje is een zonnig land en het het weer in Valencia vormt daar geen uitzondering op. Het Middellandse Zee-klimaat staat garant voor warme zomers en milde winters. Het is in Valencia dan ook gemiddeld wat warmer dan in Barcelona, maar niet zo heet als centraler gelegen steden als Cordoba, Toledo en Madrid.

Neerslag valt er bijna niet, behalve in de oktober. In die maand valt er relatief veel regen. In juni, juli en augustus is het vrijwel doorlopend droog. Dit zijn samen met september ook de warmste maanden.

In de winter wordt het zelden kouder dan tien graden. Vanaf het einde van de lente en gedurende de zomer zijn temperaturen van 30 graden geen uitzondering.
De zomer is wellicht iets te warm om er dagen in het centrum rond te sjouwen, maar de stradsstranden zijn dan wel des te prettiger. Het strand ligt ten oosten van Valencia en bereikt u het makkelijkst per tram. Door de soms lang aanhoudende droge periodes in de zomer heeft Valencia af en toe te kampen met een watertekort.

VALENCIA
Vlucht & Hotel

1294303874_expedia.gif
Voordelige pakketreizen Valencia met Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Valencia in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
de jong intra valencia
Een goedkope stedentrip Valencia met reisburo De Jong Intra. Klik hier ...

Valencia
Vliegtickets

vliegtickets.nl
De goedkoopste vliegtickets naar Valencia zoeken via Vliegtickets.nl. Klik hier ...
1294303874_expedia.gif
Van Nederland naar Valencia. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...
vliegwinkel.nl
Worldticketcenter biedt o.a. vliegtickets naar Valencia aan. Klik hier ...

Valencia
Hotels

1293710761_hotels.gif
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Valencia Klik hier ...
Booking Valencia Hotel
Vergelijk alle soorten hotel in Valencia; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
Expedia
Stedentrip Valencia hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...