1294404347_1.jpg1294404365_2.jpg1294404365_3.jpg

STEDENTRIP Valencia: CULTUUR & STRAND!

Valencia; dé stedentrip bestemming in opkomst en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Lonely Planet zette de gezellige Sinaasappelstad op de vijfde plaats van hun Citytrip Top #10. Valencia heeft dan ook alles: een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea, stadsparken en stadsstranden en vele goede tapas- en paellarestaurants. Ook voor kinderen is Valencia een leuke vakantie bestemming; bezoek met hen de dierentuin, het Turia Park en het Oceanografic aquarium.

MUSEA en kerken in valencia

Valencia heeft een aantal kunstmusea die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw stedentrip. Daarnaast kent de stad enkele musea die minder met kunst van doen hebben maar waar het ook aardig is een kijkje te nemen. Enkele mooie kerken die u kunt bezichtigen komen ook aan bod.


MUSEA in VALEnCIA

  • America's Cup Museum: geschiedenis van de wereldberoemde zeilregatta die in 2007 bij Valencia plaatsvond. Leuk voor zeilers en watersportliefhebbers. (toegang gratis)
  • IVAM: Museum voor moderne kunst. Vaste en wisselende beelden-, fotografie en installatiecollecties. (toegangsprijs 2 euro, ma. gesloten)
  • Museo Taurino bij de stierenvechters-arena, ook leuk voor kinderen. (gratis entree, ma. gesloten)
  • Museo de Bellas Artes San Pio V. Museum voor beeldende kunst waar u werken van onder andere El Greco, Goya en Velazquez aantreft. (gratis entree, ma. gesloten)
  • Keramiek Museum "Nacional de Cerámica". Valencia is beroemd om haar aardewerk.
  • Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) is met zijn uiterlijk van een walvis-skelet al een kunssttukje op zich. Het museum heeft vaak tijdelijke tentoonstellingen over actuele wetenschappelijke themas, die ook voor kinderen toegankelijk zijn gemaakt. (toegangskaarjte 7.70 euro voor een volwassene: let op combitickets. wisselende openingstijden)
Torens Poort Valenciaciudad de las artes


KERKEN EN KATHEDRALEN IN VaLENCIA

  • Basilica de la Virgen de los Desamparados: Barokke kerk uit de 17de eeuw, gewijd aan de beschermheilige van Valencia: De Heilige Maagd van de Hulpelozen. Bekijk vooral de bijzondere koepel goed .Ligt aan de PLaza de la Virgen. (dagelijks geopend)
  • Catedral de Valencia en El Miguelete. De kathedraal van Valencia die oorspronkelijk een Romeinse kapel was, vervolgens onder de Moren als moskee dienst deed en uiteindelijk een christelijke kathedraal werd. De klokkentoren van het bouwwerk, de Miguelete, is de mascotte van Valencia.
  • Iglesia del Carmen: kerk die oospronkelijk onderdeel was van het 13de eeuwse Karmelietenklooster.
Tip: onder aan deze pagina vindt u betrouwbare aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Valencia. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.

VALENCIA
Vlucht & Hotel

1294303874_expedia.gif
Voordelige pakketreizen Valencia met Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Valencia in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
de jong intra valencia
Een goedkope stedentrip Valencia met reisburo De Jong Intra. Klik hier ...

Valencia
Vliegtickets

vliegtickets.nl
De goedkoopste vliegtickets naar Valencia zoeken via Vliegtickets.nl. Klik hier ...
1294303874_expedia.gif
Van Nederland naar Valencia. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...
vliegwinkel.nl
Worldticketcenter biedt o.a. vliegtickets naar Valencia aan. Klik hier ...

Valencia
Hotels

1293710761_hotels.gif
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Valencia Klik hier ...
Booking Valencia Hotel
Vergelijk alle soorten hotel in Valencia; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
Expedia
Stedentrip Valencia hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...