1294404347_1.jpg1294404365_2.jpg1294404365_3.jpg

STEDENTRIP Valencia: CULTUUR & STRAND!

Valencia; dé stedentrip bestemming in opkomst en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Lonely Planet zette de gezellige Sinaasappelstad op de vijfde plaats van hun Citytrip Top #10. Valencia heeft dan ook alles: een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea, stadsparken en stadsstranden en vele goede tapas- en paellarestaurants. Ook voor kinderen is Valencia een leuke vakantie bestemming; bezoek met hen de dierentuin, het Turia Park en het Oceanografic aquarium.

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN VALENCIA

Wat te doen in Valencia? Er is misschien niet zo veel te zien als bij de grote broers Barcelona en Madrid, maar toch zijn er in Valencia genoeg interessante bezienswaardigheden te bekijken. De volgende highlights mag u echt niet missen tijdens een vakantie in Valencia. Mocht u meer informatie over Valencia willen raden we u aan een reisgids aan te schaffen. Lees hier meer over reisgidsen. Zo goedkoop mogelijk op vakantie naar deze stad? Lees onze overzichtspagina over Pakketreizen naar Valencia


plaza de la virgen

Het bruisende hart van de stad: op het Plein van de Heilige Maagd is altijd wat te beleven. Aan dit plein ligt de Kathedraal van Valencia: de Basilica de la Virgen de los Desamparados. Ook het paleis van de President van de regio Valencia ligt aan deze plaza. Hoogtepunt van dit plein is de Turia Fontein (Fontana del Rio Turia). Het middelste gedeelte van de fontein stelt de rivier Turia voor; de acht omringende vrouwen staan symbool voor de Moorse irrigatiewerken die de stad welvaart en vruchtbaarheid hebben gebracht.


MERCADO CENTRAL

Deze overdekte markthal ligt aan de Plaza del Mercado. Het jugendstilgebouw herbergt vele kleurige winkeltjes en kraampjes. Hier kunt u vis, paella, groente, fruit en zoetwaren kopen. Ook is het een ontmoetingsplek voor de Valencianen. Binnen springt de centrale glazen koepel in het oog. Een metalen papegaai siert het dak van deze gezellige overdekte markt. (openingstijden: ma-za 8:00-4:30 uur. toegang gratis)

1294240618_plazavirgen1.jpg1294311665_oceanografic2.jpg
ciudad de las artes y las ciencias

De Stad van Kunsten en Wetenschappen is een modern cultureel-wetenschappelijk megacomplex buiten het historische centrum van Valencia. Net als het Turia-Park ligt deze "stad" in de drooggelegde rivierbedding. Het complex bestaat uit 5 interessante gebouwen, die we hier kort zullen omschrijven:
  • El Palau de les Arts Reina Sofía: Operahuis en cultureel centrum van Valencia. Het gebouw heeft 14 verdiepingen en 4 grote zalen, waarvan de grootste 1700 zitplaatsen telt. Toneel- Opera en Dansvoorstellingen van niveau vinden hier plaats.
  • De Hemisfèric: IMAX-theater en Planetarium.
  • El Museu de les Ciències Príncipe Felipe: Het Wetenschapsmuseum dat vaak ook leuke exposities voor kinderen heeft.  Lees meer over alle musea.
  • L'Umbracle: Botanische kunst-tuin waar u kunt wandelen. Deze verhoogde wandelroute geeft u mooi uitzicht over het complex.
  • L'Oceanogràfic: Het grootste (deels openlucht) aquarium van Europa. U kunt hier honderden vissen en zeedieren bekijken, én er is een dolfijnenshow.
Als u zowel de Hemisfèric, het Wetenschapsmuseum als l'Oceanogràfic wilt bezoeken kunt u het beste een combi-ticket kopen. Toegang tot alle 3 kost voor een volwassene €32.40 (3 dagen geldig). Meer info vindt u op de website van La Ciudad.


DE ZIJDEBEURS LA LONJA

De Zijdebeurs van Valencia is een prachtig voorbeeld van de 15de eeuwse gotische stijl, en staat symbool voor de periode van enorme welvaart die Valencia toen kende. La Lonja de la Seda was dé plek voor zijdehandelaren; hier dreven zij hun handel met elkaar. Aangrenzend aan deze hal vindt u het Zeeconsulaat en Zeetribunaal. Sinds 1996 staat de Zijdebeurs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (di-za 10.00-14.00 en 16:30-20:30, zo 10.00-15:00, toegang is gratis)

Andere interessante bezienswaardigheden in Valencia zijn de Barrio del Carmen, Mercado de Colón, Jardín del Turia, Torres de Serranos, El Miguelete, de Kathedraal de Santa María de Valencia en enkele andere kerken en La Albufera (natuurgebied buiten de stad). Let altijd goed op de openingstijden en toegangsprijzen! Deze kunnen inmiddels veranderd zijn. Niet alle highlights zijn elke dag open en sommige attracties zijn op sommige dagen gratis of tegen een lagere toegangsprijs te bezichtigen. Lees ook over leuke dingen die u in Valencia met de kinderen kunt doen.

 Tip: aan het eind van deze pagina vindt u betrouwbare websites voor vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Valencia. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken. 

VALENCIA
Vlucht & Hotel

1294303874_expedia.gif
Voordelige pakketreizen Valencia met Expedia Klik hier ...
TUI logo.png
Vliegticket en hotel Valencia in keer geregeld met TUI.nl. Klik hier ...
de jong intra valencia
Een goedkope stedentrip Valencia met reisburo De Jong Intra. Klik hier ...

Valencia
Vliegtickets

vliegtickets.nl
De goedkoopste vliegtickets naar Valencia zoeken via Vliegtickets.nl. Klik hier ...
1294303874_expedia.gif
Van Nederland naar Valencia. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...
vliegwinkel.nl
Worldticketcenter biedt o.a. vliegtickets naar Valencia aan. Klik hier ...

Valencia
Hotels

1293710761_hotels.gif
De leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Valencia Klik hier ...
Booking Valencia Hotel
Vergelijk alle soorten hotel in Valencia; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
Expedia
Stedentrip Valencia hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...